2015/09/30

Fooled pork

Fooled pork
2 burkar jackfruit (finns i asiatiska livsmedelsbutiker, obs ta ej den i sockerlag!)
1 gullök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver (gärna smoked)
Salt och svartpeppar
En go barbequesås
En flaska ingefärsöl

Häll av spadet från jackfruiten och skölj av den med vatten. Använd en stekpanna eller större gryta och stek frukten i olja tillsammans med finhackad gullök, pressad vitlök och kryddorna tills den fått en fin färg. Finns alltid rum att slänga i nån mer passande favoritkrydda om så önskas, förslagsvis nån grillig/barbequeig eller het. Häll över lite mer än halva flaskan ingefärsöl (jag använde crabbies, går bra med ginger joe som är mer lättillgänglig men ta då mindre pga dösöt) och låt frukten dra åt sig den i några minuter. Drick upp resten av flaskan. Ringla över barbequesåsen så den nästan täcker jackfruiten, och låt puttra femton minuter på lagom puttervärme. Rör runt och vänd på frukten emellanåt. Häll över allt i en ugnssäker form, ta mer barbequesås vid behov. Ha i ugnen på 150 grader, ca 35-45 min. Mosa eller dra sedan isär frukten med gaffel. Done! Finns massor med sätt att käka det på… jag åt den såhär (i tortillabröd med gräddfil, mynta, lime, syrad rödlök, majs, guacamole, champinjoner, ruccola).

2 kommentarer:

  1. Gött! Men hur får man tag på crabbies?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte många systembolag har det i butik. Jag beställer dem på deras hemsida (kostar inget extra, du betalar bara själva varan) och hämtar i butiken efter några dagar, men annars funkar som sagt Ginger joe också! Den brukar finnas överallt

      Radera