2015/09/02

緑の指

Här satt jag i matsalen (fnittrar alltid när jag säger matsal, känns så pretto) tidigare idag. Detta var innan jag fick ett infall och skulle plantera om massvis med växter igen och borra upp saker som legat och dammat. Jag fattar inte hur snabbt elefantörona växer? De växer ur sina krukor hela tiden. Alla jättestora krukor börjar ta slut. Ångrar lite att jag köpte en elefantöraplanta med typ tjugofem skott. Nu har det utökats till tvåhundratjugofem typ?? Hinner knappt med. Måste dock säga att jag är lite stolt över mig själv. Jag verkar ha fått gröna fingrar efter mamma trots allt. Eftersom alla växter överlever? De trivs så bra här allihopa. Eller njae. Utom min absoluta favorit som fick åka i soporna idag. Vet inte vad det är för slags växt (fick i inflyttningspresent för nåt år sedan), men det är en klätterväxt som vuxit runt hela min trästege. Så planterade jag ju om alla växter och satte i ekologisk jord för några månader sen. Men den fixade inte det. Har verkligen kämpat in i det sista med den men den klarade inte mera. Grät nästan när jag gick ut och slängde den. Rip. 

Just det, mina toppar är så himla ljusa nu. Jag försökte på flera skonsamma sätt få bort det grönblå i mitt hår (rester från det lila, weird jag vet), bland annat med askorbinsyra, krossade c-vitamintabletter och så vidare. Men inget hjälpte tillräckligt. Så igår gjorde jag det. Avfärgning. Mina toppar är katastrof nu. Men men köpte en hårinpackning på Body shop, så får väl hoppas det hjälper lite. Klipper inte av topparna i första hand ska jag säga dig! 

Just det igen. Jag är ledig i fem dagar?? Vi har haft en väldigt slö start i skolan (läser dock genus nu, sett fram emot denna delen sen jag började för två år sen!) och så kör det igång på riktigt på tisdag nästa vecka? Alltså, förstår någon ens hur glad jag är över detta? Idag har jag haft tid att pynta till det så fint här hemma. Framförallt i köket eftersom det nya köksbordet kommer hit imorgon! Då kommer jag antagligen bara vara hemma och pynta ännu mera. Speja efter inhemska fabulösa spots i Shibuya också. Vi har avbokat hotellet och hyr en lägga av en kille istället! Kouhei heter han, och verkar så himla go! Lägenheten ligger så perf. Den är liksom precis intill Yoyogiparken, som vi går rakt igenom för att komma till Harajuku med mera. Så nu utgår vi från stället vi bor på, och skriver upp det bästa som ligger i närheten. Sen tänkte jag öva lite smått på katakana (hiragana kan jag sen innan men katakana har jag aldrig orkat lära mig helt) och förbereda mig så mycket det bara går inför livets resa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar